IJsfietsen met authentieke uitstraling
Snelle en vrolijke bediening
Ambachtelijk bereid schepijs
06 28 86 48 55
info@sankaevents.nl
Home > Blog > Meeloopdag IJsco Fantastico

Meeloopdag IJsco Fantastico

Een dagje meelopen bij IJsco Fantastico

Eerder al keken we mee in de ijskeuken van IJsco Fantastico om te zien hoe ambachtelijk schepijs wordt gemaakt. Maar hoe komt dit schepijs uiteindelijk vanuit de diepvries terecht op jouw hoorntje? Wij gingen op bezoek bij de ijssalon van IJsco Fantastico om van Romy de kneepjes van het vak te leren.

Zodra het verse schepijs uit de machine komt, wordt het gekoeld tot -24 graden. Zo blijft de smaak en de structuur van het ijs het best behouden totdat het daadwerkelijk wordt geschept. Dit gebeurt uiteindelijk bij -14 graden, dan is het schepijs het lekkerst.

Een van de belangrijkste aandachtspunten is natuurlijk de hygiëne. Naast dat onze medewerkers zorgen voor schone handen is natuurlijk ook een hygiënische werkplek van groot belang. Onze ijsfietsen hebben o.a. een ingebouwde waterpomp, waarmee we op elke locatie onze ijslepels met vers water kunnen spoelen.

ROMY LEERT DARYL HOE JE HET BESTE IJS KUNT SCHEPPEN

Nu we alle randvoorwaarden hebben besproken, is het tijd om daadwerkelijk te gaan scheppen. Romy leert ons hoe we een mooie, grote bol schepijs op een hoorntje kunnen zetten, zonder het hoorntje te breken.

We leren verschillende ‘regels’ en trucjes waar je niet over nadenkt als je zelf een ijsje gaat kopen. Zo mag er na het spoelen geen water achterblijven in de ijslepel, om kristalvorming in het schepijs te voorkomen. Goed afkloppen die lepel dus.

Hoe stapel je meerdere bollen op één hoorntje? Ook hiervoor zijn er weer speciale tips. Zo wordt ijs op melkbasis vaak als eerste (dus onderop) het hoorntje geplaatst en ijs op waterbasis juist bovenop. Dit omdat het schepijs op waterbasis sneller smelt en dus het best als eerste kan worden gegeten.

Zoals bij alles in het leven: oefening baart kunst. Romy laat ons nog zien hoe je de ijslepel het beste kunt afdraaien, zodat het ijs niet blijft plakken. De bollen worden stevig aangedrukt (vooral bij ijsjes voor kleine kinderen) en we oefenen hoe we het ijs kunnen dippen in de nootjes- of de discodip.

Na ongeveer anderhalf uur ‘les’ zijn we klaar voor het echte werk en mogen we zelfs enkele ijsjes scheppen voor echte klanten. Ter afsluiting maken we natuurlijk ook een heerlijk ijsje voor onszelf.

De instructies en ervaring van Romy hebben ons enorm op weg geholpen (enorm bedankt) en we zijn klaar om het eerste zomerseizoen van Sanka IJsfiets te starten. Tot snel op straat, in het park of bij één van onze klanten.

Meer informatie over ijsfiets huren

Uiteraard kun je dit heerlijke ijs van IJsco Fantastico ook zelf komen proeven. Breng gerust een bezoekje aan hun ijssalon, gelegen aan de Stadshaven in Venlo. Even lekker ontspannen, net buiten het centrum van Venlo met een prachtig uitzicht over de Maas. Tevens een favoriete plek voor veel wandelaars en fietsers, die op zonnige dagen een mooie tocht door de omgeving maken.

Lukt het niet om zelf langs te komen of vier je een feest of evenement op een andere locatie? Niet getreurd, want dan kun je bij ons een authentieke ijsfiets huren en komen wij gewoon naar je toe. Met dat lekkere ijs natuurlijk.